Om Norrläge

Vad är Norrläge?

Norrläge är en mötesplats av och för odlingsintresserade. Här samlas vi som tror att trådgård och odling är en väg mot bättre hälsa, bättre mat och bättre miljö. Ja helt enkelt ett mer hållbart samhälle!

Varför heter det Norrläge?

Norrläge handlar om att göra det bästa av vad man har. Klart man kan odla även om man inte bor i hus! Din trädgård kanske är en balkong i norrläge, en liten kolonilott eller en kryddträdgård på fönsterbrädan. Det fungerar precis lika bra.

Får min odlingsblogg vara med på Norrläge?

Javisst! Läs mer på sidan vanliga frågor och svar.

Vad vill Norrläge?

Vi tror att den som lär sig vad som krävs för att odla sina egna grönsaker kommer se det ohållbara i vår västerländska livsstil. Norrläge säger nej till stora monokulturer, gifter i maten, långa mattransporter och låga matpriser. Norrläge vill verka för biologisk mångfald, ekologisk odling, närproducerad mat och att våra livsmedel tillåts kosta mer. Genom att få fler människor att intressera sig för odling vill Norrläge driva utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle.

Vem är det som ligger bakom Norrläge?

Jag som driver Norrläge heter Maria Wikdahl. Du når mig på maria@norrlage.se eller 070-527 53 96. Jag har tidigare skrivit i bloggen Odling för dummies, men nu ligger den bloggen på is eftersom jag har startat min egen grönsaksodling i Umeå.